Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

20 грудня 2023 року в англомовних іноземних випускників міжнародного факультету ДДМУ весняного набору, які навчалися за освітньою програмою (ОП) «Медицина», розпочався об'єктивний структурований практичний (клінічний) іспит (ОСКІ), який є одним із компонентів II етапу Єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ).

До ОСП(К)І входило шість дисциплін: внутрішня медицина, хірургія, педіатрія, акушерство та гінекологія, невідкладні стани, а також гігієна та екологія. Для оцінки клінічної компетентності кожна з дисциплін мала дві станції – клінічну та практичну. Іспит проходив на базі навчально-тренувального центру симуляційної медицини ДДМУ, де випускники демонструють практичні (клінічні) компоненти професійної компетентності на реальному об'єкту або на симуляційній моделі.

Іспит пройшов на засадах об'єктивності, відкритості, уніфікації умов і дотримання таймінгу проведення. Під час його проведення англомовні випускники продемонстрували високу організованість, відповідальність та професійну обізнаність. Загалом в екзаменаційних класах панувала робоча та доброзичлива атмосфера.

Для остаточного присудження ступеня магістра з ОП «Медицина» та присвоєння кваліфікації «лікар» нашим випускникам залишається зробити ще один крок – успішно скласти 23 січня 2024 року Інтегрований тестовий іспит «КРОК-2».