Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

8-9 квітня 2024 року у м. Брюсселі (Бельгія) відбувся ряд зустрічей, присвячених виконанню грантового проєкту Personalized CANcer Primary Prevention research through Citizen Participation and digitally enabled social innovation (4P-CAN) в рамках програми Horizon Europe /Горизонт Європа, в яких взяли участь представники 17 організацій з 11 країн світу.

Дніпровський державний медичний університет, який є учасником 4P-CAN з травня 2023 року, представляв координатор проєкту від ДДМУ, асистент кафедри соціальної медицини, громадського здоров’я та управління охороною здоров’я Віктор Семенов.

8 квітня відбулось засідання робочої групи в офісі Всесвітньої організації охорони здоров’я, де був обговорений поточний прогрес проєкту та узгоджений план роботи на наступний рік. На заході були присутні представник ВООЗ Оксана Доментіта та члени зовнішнього експертного комітету професор Ерік Соларі та Каріна Дантас.

9 квітня проміжні результати проєкту були представлені в Європейському Парламенті. Захід відбувся за участі членів Європарламенту Крістіани Бушой та Андрія Коватчева, а також представника Єврокомісії Яна-Віллєма ван де Лоо. Доповідь викликала жваве обговорення питань імплементації політик у сфері охорони здоров’я та гармонізації законодавства щодо надання допомоги пацієнтам з онкологічними захворюваннями.

Зустрічі були продуктивними в плані розширення міжнародної співпраці університету та здобуття нового наукового досвіду.

Проект 4P-CAN сприяє зміцненню національного лідерства та спроможності щодо програмування і реалізації міжнародної і національної політики у сфері громадського здоров’я на ниві забезпечення первинної профілактики онкологічних захворювань. Участь у ньому сприяє запровадженню інноваційної міжнародної дослідницької діяльності на підтримку розбудови національної системи громадського здоров’я.

Більше інформації про проєкт 4P-CAN на офіційному вебсайті https://4p-can.eu/, пресрелізи події доступні на сторінках в соціальних мережах LinkedIn та Twitter.