Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

На кафедрі внутрішньої медицини 1 (завідувачка кафедри – професор Л. І. Конопкіна) вже стало доброю традицією проводити передноворічне засідання студентського наукового гуртка у форматі медичної вікторини-квізу.

Цього року до засідання гуртка долучилася також кафедра внутрішньої медицини 2 під керівництвом завідувача кафедри професора О. В. Куряти.

Засідання пройшло в актовій залі ДУ «УкрДержНДІ МСПІ МОЗ України», керівництву якого ми вдячні за створення чудових умов для роботи. Зустріч проходила в надзвичайно теплій, дружній атмосфері.

Зі словами привітання до учасників звернулися завідувачі обох кафедр, які побажали нових перемог і звершень. У вікторині взяли участь 7 команд, понад 40 гравців, які є студентами 2 – 6 курсів нашого медичного університету. Вікторина складалася з двох турів. Перший підготувала керівниця студентського гуртка кафедри внутрішньої медицини 1, доцент Н. А. Саніна. Лунали питання, пов’язані з терапевтичною патологією; деякі з них вимагали поглиблених знань, деякі – не лише знань, але й логічного мислення.

Другий тур підготувала керівник студентського гуртка кафедри внутрішньої медицини 2, доцент І. Л. Караванська. Свій блок питань вона присвятила зображенням патологічних станів у живопису, адже часто живописці показували на своїх полотнах ту чи іншу патологію. Завданням гравців було відповісти, яке саме захворювання відтворив майстер або описати патологічні симптоми у персонажів відомих картин.

Усі були гідні перемоги, але найсильнішою виявилися команди «Сніжок-2» (студенти 6-го курсу) та «Байрактарчики» (студенти 5-го курсу). Незалежно від місця, яке посіла команда, кожен учасник отримав новорічний подарунок – пряник із символом нового 2024 року Зеленим Драконом та книжки.

Вітаємо переможців, бажаємо їм подальших досягнень!