Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

27 жовтня 2023 року Україна вперше відзначає День української писемності та мови за новим календарем.

Свято засноване на честь преподобного Нестора Літописця, який започаткував писемну українську мову. У цей день всі охочі змогли долучитися до щорічного загальноукраїнського флешмобу з написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Цей захід дає змогу перевірити свої знання рідної мови, покращити їх. Ба більше - доторкнутися до української історії та культури, відчути нерозривний зв'язок із предками та сучасниками – носіями української мови.

Співробітники кафедри мовної підготовки та гуманітарних наук ДДМУ організували все необхідне для написання радіодиктанту під час прямої трансляції. В одній з аудиторій нашого університету диктант разом писали співробітники кафедри та студенти І-II курсів. Навіть студенти, які сьогодні навчаються за кордоном, змогли приєднатися онлайн та відчути себе частиною великої української сім'ї.

Не так важливо, скільки ми робимо помилок. Важливо знати своє коріння, вивчати рідне, щоб відчувати себе невід'ємною частиною величної та незламної нації. У часи лихоліття, коли Україна потерпає від навали російських загарбників, українці об'єднались в єдину сім'ю, один ланцюг. І однією з багатьох ланок цього невидимого ланцюга єднання є рідна мова.

Слава Україні! Слава нації! Плекаємо українське!