Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Уже 30 років в Зальцбурзі (Австрія) діє Відкритий медичний інститут, створений за ініціативи Американо-Австрійської Фундації (American Austrian Foundation) та Фундації відкритого суспільства (Open Society Foundations) разом з Weill Cornell Medicine з метою проведення тижневих семінарів на базі провідних світових освітніх установ для лікарів з Центральної та Східної Європи.

В межах діяльності Відкритого медичного інституту 8 – 14 жовтня 2023 року відбувся традиційний семінар з кардіології Salzburg Weill Cornell. Однією з 38 учасників цього семінару стала асистент кафедри внутрішньої медицини 2, фтизіатрії, професійних хвороб і клінічної імунології ДДМУ Оксана Сіренко. Для неї це вже другий досвід участі в подібних заходах. Так, у 2018 році вона успішно відвідала Salzburg Weill Cornell семінар з ліпідного метаболізму.

Програма Зальцбурзького семінару з кардіології включала лекції провідних професорів США, Австрії, а також практичні заняття, розбір клінічних випадків. Особливо Оксана Сіренко відзначила лекції: директора відділення кардіології Медичного коледжу Weill Cornell (Нью-Йорк, США) Robert J. Kim; директора кардіологічної клініки Віденського медичного університету професора Christian Hengstenberg; професора Віденського медичного університету Gerald Maurer; доцента кафедри медицини Коледжу лікарів і хірургів Колумбійського університету Harsimran Sachdeva Singh.

За час тижневого інтенсивного курсу навчання молода викладачка мала змогу опанувати практичні навички за допомогою сучасних симуляційних технічних комплексів: транскатетерна імплантація аортального клапана (TAVI Implantation), процедура імплантації безелектродного кардіостимулятора Micra, імплантація ресинхронізаційної терапії серця, транссептальна пункція та кріоабляція субстрату аритмії. Слід зазначити значущість опанування практичних навичок на базі симуляційних технологій, які також успішно впроваджуються в стінах Дніпровського державного медичного університету відповідно до сучасних освітніх вимог та інновацій.

В межах семінару Оксана Сіренко виступила з презентацією клінічних випадків стрес-індукованих кардіоваскулярних ускладнень. За найкраще виконання тестових завдань вона була відзначена почесною грамотою.