Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

На початку жовтня за ініціативи кафедри внутрішньої медицини 1 лікарі-інтерни першого року навчання відвідали оновлений планетарій «Noosphera» у нашому місті.

У сучасному, надзвичайно цікавому музеї викладачі та молоді лікарі нашого університету ознайомилися з новітніми досягненнями в будівництві супутників та їхніх носіїв, дізналися більше про першого українського астронавта Леоніда Каденюка, а також про новини та здобутки космічної галузі України. Під час екскурсії  відвідувачі дізналися про те, що, виявляється, сьогодні велика кількість відомих астероїдів вже названі на честь українських міст.

Ще одна цікавинка планетарію - представлені у виставковій залі роботи «українського Пікассо», юного художника з Бердянська Максима Бровченка. Він малює переважно на космічні теми, але час диктує новий творчий формат. Багато з картин юнака присвячені боротьбі українського народу проти російських загарбників.

Відвідування планетарію, звичайно, неможливе без занурення в чарівну атмосферу «Зоряного залу». Тут завжди можна дізнатися щось нове про Всесвіт, поповнити свої знання про зорі та астрономічні явища, які можна спостерігати у небі над Україною, яке, маємо надію, скоро знову стане мирним.