Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Для численних клінічних кафедр підготовка до нового навчального року була пов’язана з напруженою роботою та облаштуванням навчальних приміщень, створенням нових навчальних класів і аудиторій, технічним і методичним забезпеченням навчального процесу.

Професорсько-викладацький склад і співробітники протягом усього літа докладали чимало зусиль, щоб у перші дні вересня зустріти студентську молодь.

Найбільшу кількість кафедр розташувала в себе університетська лікарня. У головному корпусі, поруч із профільними відділеннями розташувалися 6 кафедр університету: травматології та ортопедії (зав. кафедри професор О. Є. Лоскутов); хірургії № 2 (зав. кафедри професор О. Б. Кутовий); анестезіології та інтенсивної терапії (зав. кафедри професор Ю. Ю. Кобеляцький); неврології (зав. кафедри професор О. І. Кальбус); фізичної реабілітації, спортивної медицини та валеології (зав. кафедри професор О. Б. Неханевич); сімейної медицини ФПО та пропедевтики внутрішньої медицини (зав. кафедри професор І. Л. Височина), а на другому поверсі пологового будинку - кафедра акушерства та гінекології (зав. кафедри професор В. О. Потапов). Відповідно до вимог часу реорганізація й оптимізація структурних підрозділів відбувається без зупинки лікувального процесу.

На базі ВСП «Університетська лікарня» за підтримки Світового банку та міжнародних партнерів розпочалася робота зі створення Дніпровського регіонального центру реабілітації при травмах спинного мозку. Центр матиме 50 спеціалізованих стаціонарних ліжок, тут надаватиметься допомога пацієнтам, які отримали складні травми й потребують особливих умов для відновлення. В межах проєкту відібрана мультидисциплінарна реабілітаційна команда, яка вже розпочала комплексне клінічне навчання на базі Національного реабілітаційного центру Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни. Поділитися досвідом сюди приїхали провідні фахівці з Канади, Великої Британії, Норвегії, Австралії та Італії. До навчання також залучаються здобувачі освіти за спеціальністю «Терапія та реабілітація».

Університетська лікарня набуває статусу навчального, лікувального та наукового центру нашого університету. На її базі здійснюватиметься підготовка здобувачів освіти на всіх рівнях за  спеціальностями «медицина» й «терапія та реабілітація». Студенти мають змогу опановувати практичні навички під час навчання, що дозволить суттєво підвищити якість їхньої підготовки. До того ж у лікарні створюватимуться умови для підготовки науково-педагогічних та медичних працівників у межах навчальних програм системи безперервної освіти, для удосконалення та реалізації програм навчання в інтернатурі, магістратурі, підготовки науково-педагогічних працівників клінічного профілю в аспірантурі, докторантурі та підвищення їхньої кваліфікації.

Як зазначив міністр Міністерства охорони здоров’я України Віктор Ляшко, цей заклад надаватиме високоспеціалізовану медичну допомогу та матиме змогу отримувати додаткове фінансування шляхом підписання договору з Національною службою здоров'я України.