Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

 

Тема засідання: «Невідкладна допомога постраждалому при раптовій зупинці серця».

З вітальним словом до учасників звернулась Людмила Василівна Новицька-Усенко, член-кореспондент НАН та НАМН України, професор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії, яка у 1993 році була ініціатором відкриття медичного ліцею.
Теоретичну частину презентували студенти Дніпровського державного медичного університету: першокурсниця Варвара Хімчик та п’ятикурсник В’ячеслав Постовой, випускники ліцею.
Практичні заняття для ліцеїстів провели завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії професор Юрій Юрійович Кобеляцький та доцент кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Андрій Григорович Тютюнник.
В’ячеслав Постовой розповів, як потрібно реанімувати людину, якщо в неї сталася раптова зупинка серця. Основними завданнями під час надання невідкладної допомоги є якнайшвидше застосування зовнішнього автоматичного дефібрилятора, виклик швидкої медичної допомоги та підтримка життєво важливих функцій організму до приїзду швидкої, таких як дихання та кровообіг.
Студенти Варвара Хімчик та В’ячеслав Постовой ознайомили вихованців ліцею з базовим рівнем надання серцево-легеневої реанімації, що включає компресії грудної клітини, використання дефібрилятора та штучну вентиляцію легень.
Кожен учасник майстер-класу зміг попрацювати з автоматичними зовнішніми дефібриляторами та спробувати себе як реаніматолог. Тепер ліцеїсти будуть значно впевненішими та краще підготовленими для допомоги у критичній ситуації.
Учасники майстер-класу - вихованці ліцею, подякували фахівцям та студентам ДДМУ за постійну допомогу в опануванні медичних знань та навичок, плідну співпрацю та передачу професійного досвіду.