Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

9-10 квітня у форматі онлайн відбувся традиційний дводенний DniproAllergo Summit 2024, у якому взяли участь провідні вчені та лікарі, що є експертами у сферах алергології, імунології та пульмонології.

Попри обмеження в умовах війни, географічно в конференції була представлена вся країна, і спеціалісти з різних міст і лікарень розповіли про досвід медичної практики у сучасних реаліях.

Організатори: Міністерство охорони здоров'я України, Дніпровський державний медичний університет та Громадська організація АРМЕД.

Вагомий внесок в організацію та проведення DniproAllergo Summit традиційно зробили фахівці кафедри внутрішньої медицини 2, фтизіатрії, професійних хвороб і клінічної імунології ДДМУ.

Голова Оргкомітету саміту – ректор ДДМУ, академік НАМН України, професор Тетяна Перцева зазначила: «Мета «DniproAllergo Summit 2024» - надати лікарям різних спеціальностей найсучаснішу об'єктивну інформацію про шляхи раннього виявлення, профілактику, моніторинг та лікування алергологічних захворювань. Знані експерти з усієї країни підготували огляди найновітніших наукових даних та доповнили їх клінічними випадками із власної медичної практики.
Впевнені, що «DniproAllergo Summit 2024» стане зручним майданчиком для обміну думками та практичними напрацюваннями між колегами та сприятиме поліпшенню якості допомоги хворим з алергологічними захворюваннями».

На конференції були представлені 49 актуальних усних доповідей, присвячені аналізу нових документів з діагностики та лікування алергічних захворювань, нова номенклатура алергічних хвороб і реакцій гіперчутливості, та інші провідні рекомендації від EAACI, GINA і GOLD. Підготовлені 45 спікерами, опубліковані у 2023 році. Псстерні доповіді були представлені на сайті конференції. Українські лікарі й науковці змогли ознайомитися з актуальними положеннями гайдлайнів, дізнатися про нові методи діагностики та лікарські засоби, що тільки-но впроваджуються у загальносвітову медичну практику.

У рамках саміту були проведені наступні пленарні сесії:

  1. “Бронхіальна астма сьогодні” (14 доповідей). Модератори: академік НАМН України професор Перцева Т.О., професор Кайдашев І.П., професор Зайков С.В., професор Дитятковська Є.М.;

  2. “Алергічні захворювання верхніх дихальних шляхів: від теорії до практики” (9 доповідей). Модератори: професор Дитятковська Є.М., професор Гогунська І.В., професор Заболотна Д.Д., професор Разумний Р.В.;

  3. “Алергологія в практиці лікаря-педіатра” (11 доповідей). Модератори: професор Уманець Т.Р., професор Абатуров О.Е., професор Беш Л.В., професор Височина І.Л.;

  4. “Алергічні захворювання шкіри” (12 доповідей). Модератори: професор Курченко А.І., професор Святенко Т.В., професор Коваль Г.Д., професор Дитятковська Є.М.

Також під час саміту пройшов майстер-клас “Спадковий ангіоневротичний набряк”, який включав три виступи за заявленою темою.

На DniproAllergo Summit зареєструвались 1900 лікарів; здійснено 2500 підключень, одночасно налічувалось 400-500 підключень до трансляції. Серед учасників - лікарі багатьох фахів, зокрема терапевти, лікарі загальної практики - сімейної медицини, алергологи, клінічні імунологи, пульмонологи, дерматологи, отоларингологи, а також лікарі-інтерни терапевтичних напрямків.

Всі слухачі, які практикують на теренах України та за кордоном, зазначили велике практичне значення отриманої на конференції.інформації. Бажаємо всім учасникам DniproAllergo Summit успіхів у клінічній практиці та наукових дослідженнях. До зустрічі на DniproAllergo Summit 2025!