Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

19 грудня на день св. Миколая співробітніки кафедри оториноларингології під керівництвом проф. В.В.Березнюка організували свято для дітей з глухотою після кохлеарної імплантації.

У заході взяли участь мер Дніпра Б.А.Філатов, ректор ДЗ «ДМА» проф. Т.О. Перцева, голова комісії міської ради з питань охорони здоровʼя, соціального захисту населення та міжнародніх зв'язків, проф. Є.М.Дітятковська, радник голови Дніпропетровської обласної ради, проф. В.О. Павлов, в.о. головного лікаря міської лікарні №8 В.Л. Бородуля та ін.

Діти розповідали вірші, співали пісні, грали на музичних інструментах і ні чим не відрізнялися від нормально чуючих однолітків, що було б неможливо без великої спільної роботи медиків, сурдопедагогів і батьків.

В кінці свята діти отримали торт від мера Дніпра та солодкі подарунки.

Кохлеарна імплантація (КІ) є єдиним ефективним методом реабілітації хворих з сенсоневральної глухотою. У Дніпропетровській області програма проводиться з 2006 року, за цей час за участю співробітників кафедри (проф. В.В. Березнюк, доцент А.В. Зайцев) було прооперовано понад 140 дітей з гухотою.

Головною проблемою реабілітації глухих пацієнтів є вартість кохлеарного імпланта (близько 22 тис. євро). Сьогодні в Україні є державна програма з КІ, але існує велика черга, тому багато глухих дітей отримують «електронне вушко» із запізненням

Наступного року Дніпровська міська рада виділяє 11 млн. грн. для закупівлі імплантів і проведення операцій.