Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Півтора роки тому  Дніпропетровщина перша в Україні запровадила проект он-лайн конференцій для сімейних лікарів. Ініціатива належить Дніпропетровській обласній раді та медичній академії. Суть проекту полягала в тому, що  професори та доценти медакадемії раз на місяць проводили лекції для всіх сімейних лікарів області, де б ті не знаходилися.

Загалом  провели 12 занять. Тематика лекцій  -  різноманітна:  від діагностики онкологічних захворювань до психологічної підтримки учасників АТО.

Технічно проект став  можливим завдяки організаційній підтримці обласної ради – надання приміщення для читання лекцій та налагодження Інтернет зв’язку з центрами первинної допомоги у різних районах Дніпропетровщини.

«Для реалізації нашого задуму не залучалось ні копійки бюджетних коштів, —  зазначив  заступник голови обласної ради Мгер Куюмчян, — і викладачі медакадемії, і наші співробітники працюють на абсолютно добровільній основі, розуміючи вкрай важливу необхідність таких лекцій!».

 «Сьогодні медична галузь потребує змін, це всі розуміють. Україна знаходиться на шляху цих змін. Роль сімейного лікаря з кожним роком набуває все більшу значущість, тож  подібні он-лайн лекції є гідною підготовкою», - відзначила ректор Дніпропетровської медакадемії Тетяна Перцева.

Урочистий захід, присвячений завершенню курсу, проходив у сесійній залі Дніпропетровської обласної ради. Її голова Гліб Пригунов привітав учасників проекту з його успішною реалізацією та вручив спеціальні нагороди й грамоти лекторам медакадемії та організаторам он-лайн-конференцій.

« У перспективі наші сімейні лікарі будуть працювати у тих же умовах, що й американські колеги. Матимуть авто, зв’язок, усі необхідні ресурси для надання якісних послуг населенню.  І медики отримуватимуть гідну зарплатню: за попередніми підрахунками – приблизно 15 тисяч гривень. Ті ж знання, які сімейні лікарі отримують зараз завдяки дистанційному навчанню,  — це тільки початок. Я дуже радий, що ми змогли організуватися, об’єднати зусилля та використати сучасні технології на благо області!» – підсумував голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.