Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

10 листопада на базі Дніпропетровської медичної академії відбулася презентація книги Американсько-української медичної фундації «Охорона психічного здоров’я в умовах війни».

Захід розпочала ректор медакадемії, професор Тетяна Олексіївна Перцева та разом з першим проректором, професором Ігорем Станіславовичем Шпонькою урочисто вручили відзнаку з нагоди 140-річчя видатного вченого, лікаря і проповідника, професора В.Ф. Войно-Ясенецького (Святителя Луки) голові Американсько-української медичної фундації Борису Легеті.

«Ми прагнули розвинути та збагатити українську медичну термінологію, яка занепала у часи радянського режиму. Впродовж останніх 20 років Американсько-українська медична фундація зосереджена передусім на перекладі англомовних підручників медицини українською мовою. Ми ретельно підбираємо усі тексти до перекладу. З їх допомогою ми прагнемо сприяти підвищенню стандартів лікування та розвитку української медичної термінології», – зазначає Борис Легета.

Президент фундації наголосив, що ця книга стане в нагоді не лише психологам та психіатрам, які з її допомогою зможуть застосувати сучасні стандарти та методи в охороні психічного здоров’я, а також сім’ям військовослужбовців, покликаних забезпечувати належну підтримку у психічному здоров’ї своїх близьких.

Книга містить 8 частин та 47 розділів, над якими працювали 153 автори. У 2-х томах відображені дослідження, які проводились американськими науковцями та лікарями після подій в Афганістані, В’єтнамі, Кореї та Іраку, та інформація про усі види психічного здоров’я військових. АУМФ профінансувала понад 20 медичних підручників українською мовою.

По завершенні презентації Борис Легета особисто передав примірники книги «Охорона психічного здоров’я в умовах війни» до медакадемії, військового госпіталю, Обласної клінічної лікарні ім. Мечникова та інших медичних установ.

Також книгу можна безкоштовно завантажити в електронному варіанті на сайті Американсько-української медичної фундації – aumf.net

Книга у форматі Adobe Acrobat