Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

26 жовтня відбулося чергове міжкафедральне засідання студентського наукового гуртка кафедри патологічної анатомії сумісно з кафедрами педіатрії 2 та патологічної фізіології

Звичайно, зацікавлені студенти не могли пропустити цей захід і, не дивлячись на дощовий та прохолодний четвер, майже повністю заповнили лейкційну аудиторію. 

Керівниками студентських робіт були викладачі кафедри патологічної анатомії Короленко Ганна Спиридонівна і Пославська Олександра Володимирівна, кафедри педіатрії 2 - Різник Альона Валеріївна і Оболонська Ольга Юріївна, патологічної фізіології - Клопоцький Георгій Андрійович.

Тема засідання була хвороби накопичення - тезауресмози. Тема складна та дуже цікава і саме завдяки міжкафедральному засіданню можна поглянути на проблему з різних сторін.

Захід розпочала доцент кафедри патологічної анатомії, к.м.н. Пославська Олександра Володимирівна своїм вступним словом. Від кафедри патологічної анатомії виступали студентки 3-го курсу Олефір Неоніла та Філіпова Дар’я з доповіддю: «Синдром Марфана». Ніколайчик Аліна розповіла про патогенез та етіологію муковісцидозу. 

Кафедру педіатрії 2 представляли студентка 6-го курсу Манойло Валерія, яка підготувала цікавий доклад на тему: «Клінічний випадок муковісцидозу» та студентки 5-го курсу Гравченко Ольга та Пивняк Олександра з темою «Клінічний випадок глікогенозу І типу».

Кафедра патологічної фізіології представила дві доповіді. Перша на тему: «Амілоїдоз», яку підготували Коба Валентина та Кравченко Євгеній. Про «Гемосидероз» розповіли Коваленко Ярослав та Мартиненко Аліна.

Традиційно завершила засідання Короленко Ганна Спиридонівна словами подяки всім присутнім та розповіддю про дуже цікавий випадок з практики. 

Ми, студенти, які приймали участь у конференції та численні слухачі, дуже вдячні нашим викладачам за такий багатогранний підхід до висвітлення складних проблем медицини -  патологоанатомічний, патофізіологічний, клінічний та соціально-реабілітаційний.

Автор: Голубка Анастасія
староста гуртка